At menn ikke takler sterke kvinner er er samfunnsproblem.


Det er lett å tenke at kommende generasjoner ikke vil ha de samme problemene som kvinner og menn fra min generasjon har. Jeg håper på det. Men med alt det jeg ser i min hverdag tror jeg vi har en lang vei å gå fortsatt.

Jeg tror det er viktig å se på den holdningen som fortsatt er der ute mot sterke selvstendige kvinner, og ta tak i roten på den holdningen en gang for alle.

For det er ikke tvil om at gamle holdninger henger igjen. Hver eneste uke sitter jeg i møter med sterke og flotte kvinner som ikke lykkes på datingmarkedet. Ikke fordi det er noe galt med dem, men fordi de fleste menn som er single i dag har andre typer kvinner de ser etter. De ønsker ikke selvstendige og sterke kvinner.

Når kvinner får beskjed om å fordumme seg for å få seg en kjæreste så har vi et problem.

Jeg har lært ekstremt mye om hva som er viktig for å få forhold til å vare gjennom disse 10 årene i bransjen. Jeg skjemmes over noen av rådene jeg gav til kvinner når jeg startet opp. Det jeg trodde var løsningen for at flere skulle finne hverandre var tre skritt tilbake for den likestillingen kvinner før meg hadde kjempet for. Disse rådene blir fortsatt gitt til kvinner den dag i dag. Menn som ikke lykkes får guider om hvordan de skal bli mer maskuline og tøffe og hvordan de kan tjene mer penger slik at de blir mer attraktive på datingmarkedet. Kvinner får beskjed om å fordumme seg og be menn om å hjelpe de slik at mennene kan føle mestring.

Det er utrolig viktig at vi setter en strek for de gamle holdningene og forsøkene som gjøres for å endre kvinner tilbake til slik de var før.

Kvinner i dag er slik kvinner skal være. Kvinner skal posisjonere seg der de ønsker. De skal gå etter sine drømmer og gjøre hva de ønsker med livet sitt. Hvis de ikke finner en mann på bakgrunn av den de har blitt når de endelig har fått kontroll over livet sitt, så har vi som samfunn et ansvar om å få menn til å følge med i timen og endre seg de også.

En ting hadde vært hvis det ikke var NOEN som fikk relasjoner til å fungere i dag. Hvor alle selvstendige og flotte kvinner forble single og bare kvinner som ikke var selvstendige og levde på en mann fikk seg kjæreste, men sånn er det ikke.

Det er mange selvstendige og flotte kvinner som finner seg en kjæreste og som får fantastiske relasjoner med denne kjæresten. Det handler om at de finner menn som er trygge på seg selv og som ser verdien av det å ha en kvinne som har det bra meg seg selv. Hvor relasjonen er bygget på gjensidig respekt og hvor de jobber for at RELASJONEN AS skal fungere like godt for begge partner.

Løsningen her er altså ikke å få kvinnen til å bli mer slik som hun var før, men å få kvinner til å bli enda mer trygge på at det den de nå er, ikke går på bekostning av det å få familie eller kjæreste. At de ikke tenker at de må tilpasse seg eller ta til takke med, for det må de ikke.

Min bønn på denne dagen er at vi fortsetter den fantastiske jobben våre forkjempere har gjort for oss, og at vi gjør en like god jobb med guttene og mennene rundt oss som vi har gjort med jentene og kvinnene.

At vi hjelper dem alle bli trygge på seg selv og se sin egen verdi med et annet måleinstrument enn hvor mye penger man har, hvor stor sosial status man har, eller hvor fint utseende de har. At vi slår hardt med på menn som prøver å utnytte usikre kvinner med gamle metoder og at vi er åpne og direkte om hva som er ok og ikke når det kommer til seksuell aktivitet.

Det er enda mange år før vi kan sprette den champagnen vi har lyst til å sprette. Det blir jeg påminnet om hver eneste dag når jeg er på jobb.

God 8 Mars.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *